Siirry pääsisältöön

Pitkä käyttöikä sydämen asia

On aika vaatia enemmän niiltä yrityksiltä, joilta ostamme tuotteita, ja tuotteilta, joita ostamme – niin oman terveytemme kuin maapallon hyvinvoinnin vuoksi. 

Me kaikki arvostamme mukavuutta. Kiire ja nopeatempoinen elämäntyyli saa yhä useammat meistä tilaamaan tuotteita verkosta kivijalkaliikkeessä käymisen sijaan. Mutta palveleeko tämä kätevyys meitä tai maapalloamme pitkällä aikavälillä? Kun tilaamme verkosta, menetämme mahdollisuuden tutustua tuotteeseen ennen ostopäätöstä. Palautuskäytännöt, joihin sisältyy ilmainen kuljetus, voi tehdä tyhjäksi maksuttomuuden luoman arvon. Moni ei huomaa kysyä, mitä tuotteelle tapahtuu palautuksen jälkeen.

Wall Street Journalissa julkaistun raportin mukaan jälleenmyyjistä on "toisinaan halvempaa heittää palautetut tuotteet pois". Patjojen jälleenmyyjillä on esimerkiksi lakisääteinen velvollisuus hävittää palautetut tuotteet terveys- ja hygieniasyistä. Vaikka 100 yön kokeilu voi kuulostaa ensikuulemalla houkuttelevalta, syvempi tarkastelu voi paljastaa sen taustalla häämöttävän jätevuoren.

Mattress Recycling Council -kierrätysjärjestö on arvioinut, että Yhdysvalloissa hävitetään joka vuosi noin 15–20 miljoonaa patjaa ja jousirunkoa. Kukin niistä vie kaatopaikalla noin 40 kuutiometriä tilaa. Tämän luvun odotetaan kasvavan, sillä uudenlaisten postimyyntipatjojen jälleenmyyjät tarjoavat pitkiä kotikokeiluaikoja ja joustavia palautusehtoja. Kun kaatopaikoille päätyvien patjojen määrä kasvaa, ympäristöön pääsee yhä enemmän haitallisia kemikaaleja. Se johtaa myös verojen nousuun, sillä patjojen hävittäminen vaatii aikaa, vaivaa ja tilaa. On vaikea arvioida, millaisen jäljen tällainen jäte jättää maapalloomme.

Ympäristön terveys on läheisesti yhteydessä ihmisten terveyteen. Koska elämme niin läheisessä yhteydessä luontoon, ympäristöämme saastuttavat kemikaalit voivat aiheuttaa vaaraa myös ihmisten terveydelle. Opimme jatkuvasti lisää siitä, miten altistuminen elinympäristömme myrkyille, mukaan lukien monet päivittäin käyttämämme tavarat, voi aiheuttaa haittaa ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille. Terveyttä edistävien patjojen valmistaminen on aivan yhtä tärkeää kuin sellaisten patjojen, jotka antavat syvän, palauttavan unen. Valmistajien tulee tietoisesti valita terveyttä edistäviä laatumateriaaleja ja ottaa huomioon myös tuotteidensa ympäristövaikutukset.

Me DUXilla uskomme, että vastuullisuus alkaa tuotteesta. Me välitämme tuotteidemme pitkästä käyttöiästä – se on meille sydämen asia. Pitkä käyttöikä on arvo, joka liittyy kaikkiin myymiimme tuotteisiin. Lisäksi se vaikuttaa terveyteemme ja koko maapallomme hyvinvointiin pitkällä aikavälillä. DUX-sängyn innovatiivisessa muotoilussa on otettu huomioon kaikki tuotteen käyttöiän tuomat hyödyt.

DUX-sänky on tunnetusti suunniteltu tarjoamaan keholle ylivertaista ergonomista tukea, mikä auttaa sinua nukkumaan syvää, palauttavaa unta. Vähemmän tunnettu tosiasia on ympäristöajattelumme. Ensinnäkin olemme jälleen kerran Oeko-Tex 100 -sertifikaatin ylpeä haltija. Oeko-Tex 100 on riippumaton tekstiiliraaka-aineiden, välituotteiden ja lopputuotteiden testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kattaa kaikki tuotantovaiheet. Kun valitset DUX-tuotteen, voit olla varma, että nukut sängyllä, joka täyttää tiukat ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnille asetetut vaatimukset. Tuotteemme eivät sisällä lainkaan epäterveellisiä tai haitallisia myrkkyjä tai kemikaaleja.

Lisäksi DUX-sängyn innovatiivinen muotoilu perustuu mukautettaviin osiin. Valikoimassamme on erikorkuisia ja -tyylisiä jalkoja, jotka voidaan ruuvata suoraan sängyn runkoon. Runko on valmistettu hitaasti kasvavasta ruotsalaisesta männystä. Petauspatjaa ei ole kiinnitetty sänkyyn vaan se on irrallinen. Patjan päällisen voi avata, minkä ansiosta Pascal-kasetteja voidaan säätää. Lisäksi kaksoisjousitetun rungon jousikerrokset toimivat toisistaan riippumatta. Nämä mukautettavat komponentit ovat vaihdettavissa, ja jotkut niistä voidaan jopa vaihtaa parempiin. Tuloksena on sänky, jonka kuluneet osat pystyy vaihtamaan uusiin, mutta sen lisäksi sängyn laatutasoa voi nostaa terveytensä edistämiseksi sitä mukaa, kun uusia lisävarusteita ja teknologisia innovaatioita lanseerataan.

Innovatiivisen muotoilunsa ja uudistettavan ulkoasunsa ansiosta DUX-sänky voi olla viimeinen sänky, joka sinun tarvitsee koskaan hankkia. Itse asiassa Ruotsissa on tavallista, että DUX-sängyt siirtyvät sukupolvelta toiselle. DUX-sänky on tehty kestämään, sillä olemme valinneet siihen kaikkein laadukkaimmat materiaalit. Ja mitä kauemmin sänky kestää, sitä vähemmän sänkyjä päätyy kaatopaikalle.

Tee tietoinen valinta siitä, missä vietät kolmanneksen elämästäsi. Etsi lähin myymälä ja koe DUX-ero.

Aiheeseen liittyvää