Siirry pääsisältöön

DUXin tarina

DNAmme

DUX High-Performance Sleep -järjestelmä on tulosta lähes yhdeksän vuosikymmentä kestäneestä tutkimuksesta ja testaamisesta. Neljän sukupolven ajan Ljungin perheen kunnianhimoinen tavoite on ollut valmistaa markkinoiden mukavimmat ja teknisesti kehittyneimmät sängyt. Ruotsalaiset juuret heijastuvat tuotteiden korkeassa laadussa ja pitkissä perinteissä. Sängyn mukavuuden, toimivuuden ja pitkäikäisyyden parantaminen on kuulunut DUXin tavoitteisiin alusta lähtien. Tekniikkamme toimii... ja historiamme todistaa sen.

Pitkä tarina lyhyesti

Eräänä viileänä iltana Chicagossa

Ruotsalainen suklaanvalmistaja Efraim Ljung kirjautui vuonna 1924 sisään pieneen chicagolaiseen hotelliin ja ihastui huoneensa sängyn mukavuuteen. Hän avasi patjan varovasti pienellä taskuveitsellä ja huomasi, että sen sisällä oli joustavat jouset.

Suklaamestarista sänkyvalmistajaksi

Palattuaan kotiin Ruotsiin Efraimin kiinnostus makeisliiketoimintaa kohtaan hiipui ja hän alkoi tehdä intohimoisesti kokeiluja teräsjousilla vaihdellen niiden vahvuutta ja joustavuutta. Vuonna 1926 Efraim perusti DUXin ja aloitti patjatuotannon Malmössä. 

 

Paikallisesta maailmanlaajuiseksi yritykseksi

DUXin historia ulottuu Yhdysvalloissa vuoteen 1977, jolloin DUX avasi näyttelytilan ja toimipisteitä New Yorkiin.

Kymmenen vuotta myöhemmin DUX esitteli DUXIANA-markkinointikonseptin Euroopassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Perheyritys

Yli 90 vuoden ajan ruotsalainen huippubrändimme on ollut sataprosenttisesti perheomisteinen, ja se on sitä edelleen. Efraim Ljungin neljä lastenlastenlasta, Henrik, Charlotte, Anders ja Oscar, ovat ottaneet Efraimin roolin ja johtaneet yritystä asiantuntevasti esivanhempiensa jalanjäljissä.