Siirry pääsisältöön

Suunnittelijamme

Norm Architects

Kööpenhaminassa toimiva Norm Architects perustettiin vuonna 2008. Monitaitoisen tiimin työnkuvaan kuuluu niin liiketilojen sisustus, asuinrakennusten arkkitehtuuri ja teollinen muotoilu kuin valokuvaus, grafiikka ja art direction -palvelut.

Yhteistyömme Norm Architectsin kanssa alkoi Tukholman muotiviikolla 2019, jolloin loimme yhdessä ”Into the Light” -näyttelyn. Norm Architects osallistui messujen kuratointiin ja suunnitteli minimalistisen ja monipuolisen Anna-sängynpäädyn. Bolig Magasinet valitsi sen vuoden 2020 Design Awards -palkinnon saajaksi ”Furniture of the Year” -sarjassa.

Norm Architects -toimiston tarina

VUONNA 2020 TANSKALAINEN DESIGN- ja arkkitehtuuritoimisto Norm Architects puhalsi uutta elämää ikoniseen Domus-tuoliin Tukholman muotoiluviikolla. Kaksi tuolia uudistettiin, ja niihin on saatavana uusi rahi ja sivupöytä. Jonas Bjerre-Poulsen ja Kasper Rønn perustivat Norm Architectsin Kööpenhaminassa vuonna 2008. Yrityksestä on tullut yksi Tanskan suosituimmista studioista. Se tunnetaan yksinkertaisuuteen, laatuun, kestävyyteen ja ajattomuuteen perustuvasta arkkitehtuurista, sisustustuotteista ja teollisesta suunnittelusta. Kun DUX kutsui Normin arkistoonsa etsimään inspiraatiota uuteen mallistoon, studio löysi Domus-tuolit. Nämä puiset ja teräksiset tuolit on alun perin suunnitellut Alf Svensson kansainvälisille H55-messuille Helsinkiin vuonna 1955.

DUX pyysi Normia valitsemaan mallistollisen designklassikoita, jotka näyttäisivät hyvältä modernissa sisustuksessa, niin yksityisissä kodeissa kuin julkisissa tiloissa. "Päätimme valita Domuksen, koska halusimme valita Normille sopivan vaihtoehdon", kertoo Jonas Bjerre-Poulsen, studion perustaja ja luova johtaja. "Näissä tuoleissa on tyylikkäitä, esteettisiä yksityiskohtia, jotka sopivat yhteen nykyisen DUX-malliston kanssa ja tarjoavat parasta mukavuutta. Ne on helppo sijoittaa mihin tahansa makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen." Norm on sekä säilyttänyt niiden muotokielen että kehittänyt sitä. Suunnittelijat ovat lisänneet tuoleihin punosistuimia, säätäneet mittoja ja vaihtaneet käytettyjä materiaaleja. Norm on suunnitellut myös täydellisesti tuoleihin sopivan pöydän ja rahin öljyvahatusta tammesta. Minimalistinen Anna-sängynpääty on valmistettu tammesta, ja siinä käytetty kangas edustaa uutta muotoilua.

On todellinen etuoikeus tutustua DUXin kaltaisen brändin historiaan ja tutkia sen kalusteklassikoita. Ruotsissa ne ovat lähes kansallisaarteita. Tietenkin on myös upeaa saada olla mukana yrityksen tulevaisuuden rakentamisessa!

Katrine Goldstein, Norm Architectsin toimitusjohtaja

Norm Architectsin suunnittelemat DUX-huonekalut

Muita DUX-suunnittelijoita