Siirry pääsisältöön

Suunnittelijamme

CLAESSON KOIVISTO RUNE

Claesson Koivisto Rune on ruotsalainen arkkitehti- ja muotoilutoimisto, jonka Mårten Claesson, Eero Koivisto ja Ola Rune perustivat Tukholmassa vuonna 1995. Se oli alkuun arkkitehtitoimisto, mutta tänä päivänä yritys toimii hyvin monenlaisten arkkitehtuuri- ja muotoiluprojektien parissa.

DUX on kaikkien aikojen upein huonekalubrändi, joka on saanut alkunsa Ruotsissa. Se on saanut myös sellaista kansainvälistä tunnustusta, joka on aiemmin ollut varattu vain muutamalle kaikkein parhaalle italialaiselle brändille.

Mårten Claesson, Eero Koivisto ja Ola Rune

Muotoilutoimisto Claesson Koivisto Runen tarina

MÅRTEN CLAESSON, EERO KOIVISTO JA OLA RUNE ystävystyivät lähes 30 vuotta sitten, kun he tapasivat Konstfackissa Tukholman taide-, käsityö- ja muotoilukorkeakoulussa. Vuonna 1995 he avasivat arkkitehtitoimiston. Nykyään Claesson Koivisto Rune on maailmankuulu arkkitehtuuri- ja muotoilustudio. Viimeaikaisia Claesson Koivisto Rune -projekteja ovat olleet muun muassa pankkirakennuksen muuttaminen boutique-hotelliksi Tokiossa, upean Grand Hotel Terminus -hotellin uudistaminen Norjan Bergenissä ja ylellisten Japanissa käsin valmistettujen puukalusteiden suunnitteleminen.

Suunnittelijat tekivät debyyttinsä DUXille vuonna 2017 Claesson Koivisto Rune -mallistollaan. Kansainvälisten vaikutteiden inspiroimat elegantit muodot sopivat kauniisti Bruno Mathssonin suunnittelemien DUX-ikonien rinnalle. Mathssonin huonekalut ovat 1900-luvun ruotsalaisia designklassikoita. "On imartelevaa saada työskennellä näin upeassa yrityksessä, ja mikä parasta, saimme Bruno Mathsson -palkinnon vuonna 2015", Ola Rune kertoo. Tähän mallistoon kuuluu Anita-nojatuoli, jota kutsutaan "pohjoismaiseksi siinä mielessä, että se on valmistettu puusta". "Koska runko koostuu puisista pinnoista, Anita on nojatuoli, josta saa tuolimaisen vaikutelman. Se ei vie huoneesta niin paljon tilaa, ja puolipyöreä muoto tekee siitä helposti sijoitettavan", Mårten Claesson kertoo.

"Lisäksi se on hieman leveämpi ja matalampi kuin muut nojatuolit. Anita ei ole niinkään kapea ja korkea, vaan enemmän vaakasuuntainen", Eero Koivisto jatkaa. Istuintyynyjen kuuluisat DUX-kierrejouset varmistavat tuolin mukavuuden. Lunaria-pöytä on valmistettu öljyvahatusta saarnista, ja sen epäsäännöllinen pinta muistuttaa kuuta. Pöytä sopii hyvin yhteen puisen Anita-nojatuolin kanssa. Tyylikäs ja ylellisen rento Alicia-sohva on valmistettu osista, joita voi yhdistellä monin eri tavoin. Jalustassa on käytetty DUXin ainutlaatuista kierrejousistoa.

"Tämän tekniikan ansiosta olemme voineet suunnitella sohvan, joka on mukavampi kuin mikään muu sohva maailmassa. Se on aika hienoa! Sohvalla istuminen tuntuu erilaiselta kuin tavallisella pehmusteella täytetyllä sohvalla. Tyyny palautuu aina takaisin muotoonsa." "Muoto on todella veistoksellinen", Mårten Claesson toteaa. Claesson Koivisto Rune on saanut monia palkintoja ja kunnianosoituksia viime vuosikymmenen aikana. Arvokkaan Bruno Mathsson -palkinnon lisäksi studio on saanut Elle Decoration's -lehdeltä Designer of the Year -palkinnon (2011), Furniture of the Year -palkinnon (2012) ja Bedroom Product of the Year -palkinnon (2018). Elle Decor Italia -lehdeltä studio on saanut vuoden muotoilijan ja parhaan istuimen palkinnot vuonna 2014. Claesson Koivisto Rune on ensimmäisenä studiona saanut kansainvälisesti arvostetun Red Dot Design Award -palkinnon peräti viidessä kategoriassa, arkkitehtuuri mukaan lukien.

Claesson Koivisto Runen suunnittelemat DUX-huonekalut

Muita DUX-suunnittelijoita