Siirry pääsisältöön

Tapaa Silja Danielsen ja Phil Torres

FURTHERMORE / EQUINOX DIGITAL PUBLICATION • 20. LOKAKUUTA 2017

Tämä on ote Life, Awakened -sarjasta – sarjan videot ja artikkelit kertovat, miten unen voiman hyödyntämällä voi elää aktiivista ja terveellistä elämää.

Los Angelesista New Yorkiin muuttaneet Phil Torres ja Silja Danielsen ovat aidosti maailmankansalaisia. Vaikka pari asuu tällä hetkellä Williamsburgissa Brooklynissä, heidät tapaa yhtä todennäköisesti vaeltamasta Amazonin sademetsissä, veneilemästä Norjan vuonoilla tai juoksemasta Nicaraguan rannoilla. Biologina ja luonnonsuojelun asiantuntijana tunnettu Torres menee sinne, minne tiede hänet kuljettaa – olipa kyse sitten mehiläisten tutkimisesta SoHon lähellä Elizabeth Gardenissa tai retkikunnan johtamisesta Perun viidakoissa. Hänen kihlattunsa Silja Danielsen matkustaa myös ympäri maailmaa mallin työssään. Terveelliselle elämäntavalle omistetusta Silja From Scratch -sivustosta tunnettu Silja pitää huolen, että pariskunta on myös hyvin ravittu. Pariskunta kertoo, mistä he saavat energiaa kiireisiin päiviinsä, miten he valmistautuvat pitkiin lentoihin ja löytävät aikaa levollisiin öihin DUX-sängyssään.

Miten tiede vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi?

Phil: "Minulla on maailman hauskin työ. Saan viettää aikaa luonnossa etsimässä uusia lajeja. Lisäksi työskentelen tieteellisissä TV-ohjelmissa, valokuvaan tieteellisiin lehtiin ja pidän luentoja. Tiedon jakaminen maailmalle ja oman tutkimuksen tekeminen on melkoisen kiehtovaa."

Silja: "Minusta on hauska leikkiä tiedemiestä tekemällä kokeita keittiössä. Yritän aina löytää kikkoja, joilla klassisia lohturuokia voi valmistaa terveellisemmin – olipa kyse sitten vaihtoehtoisista pastoista, kuten linssinuudeleista, tai makeuttamisesta luonnollisilla aineksilla sokerin sijaan, kuten esimerkiksi taateleilla. Leikkiminen erilaisilla mauilla, koostumuksilla, ainesosilla ja tekniikoilla on paras tapa rakentaa itseluottamusta keittiössä. Esimerkiksi niinkin yksinkertaista ainesosaa kuin kananmunia voi muunnella vaikkapa ripauksella suolaa ja käyttämällä valmistuksessa mietoa lämpöä. Munakokkeli muuttuu yhtäkkiä paljon pehmeämmäksi ja maukkaammaksi, ja huomaat, ettet enää tarvitsekaan lisävoita tai -öljyä."

Miten aloitat päiväsi?

Silja: "Kotona meillä on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, joita emme peitä verhoilla, koska haluamme herätä auringonvaloon. Yksi ensimmäisiä asioita, joita teemme aamuisin, on ison vesilasillisen juominen. Puristan siihen hieman sitruunaa, joka auttaa herättämään kehon."

Phil: "Treenaamme joka aamu yhdessä. Rakastamme Equinoxin HIIT-tunteja kuten MetCon3:a. Juoksemme myös vierekkäisillä juoksumatoilla. Silja voi juosta useita kilometrejä, kun taas minä ryhdyn nostelemaan painoja parin kilometrin jälkeen."

Millainen on helppo aamiaisesi?

Phil: "Siljan kaurapuuro. Jos et ole vielä syönyt sitä, olet jäänyt jostain paitsi."

Silja: "Teen toisinaan kaurapuurosta makean version, jossa on päärynöitä, ja toisinaan taas suolaisen, jossa käytän uppomunia ja norjalaista juustoa. Juon myös aamuisin yhden kupillisen kahvia, jota kutsun viikinkikahviksi. Käytän siinä mustaa kardemummaa ja kollageenijauhetta, ja joskus lisään sekaan myös maca-jauhetta."

Miten huolehdit palautumisestasi?

Phil: Pidän huolen siitä, että venyttelen. Se on erittäin tärkeää, kun ikää tulee. En jaksaisi kantaa raskaita valokuvausvälineitä 10–15 kilometriä Amazonin retkillä, jos en panostaisi kehostani huolehtimiseen, lihasten rullaukseen ja riittävään uneen."

Silja: "Hyvien unien lisäksi infrapunasaunassa käyminen on ollut mullistava kokemus. Sauna auttaa rentouttamaan ja elvyttämään väsyneitä lihaksia ja vähentämään tulehdusta. Käyn SoHon HigherDOSEn saunassa, jossa vietän kerrallaan 30 minuuttia. Minulla on myös infrapunakääre (joka näyttää ihan makuupussilta), johon hyppään heti pitkän lennon jälkeen."

Miten pysyt kunnossa matkalla?

Phil: "Yritämme viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Amazonin sademetsässä näkee päivällä runsaasti eri lajeja, kun taas yöllä metsässä liikkuvat aivan eri lajit. Metsässä liikkuminen pitää sinut aina valppaana, liikuitpa siellä mihin aikaan tahansa. Aktiivisena ja terveenä pysyminen on tärkeää, koska väsyneenä ei jaksa liikkua niin paljon tai ottaa kaikkea irti siitä, että saa olla näin upeassa paikassa."

Silja: "Käveleminen ja uuteen paikkaan tutustuminen käyvät hyvin kuntoilusta. Menen lenkille missä tahansa kaupungissa olenkin — se on paras tapa imeä itseensä paikallista kulttuuria."

Mikä on tärkein osa matkarutiiniasi?

Phil: "Nesteytys on avainasemassa. Juon mahdollisimman paljon vettä päänsäryn välttämiseksi. Pakkaan myös mukaan ravitsevan aterian nautittavaksi ennen lentoa, sillä lentokentän ruoka ei saa meitä useinkaan innostumaan. Missä tahansa kaupungissa olemmekin, valmistaudumme lentoon etsimällä paikallisen, terveellistä ruokaa myyvän liikkeen, josta ostamme aterian ennen lentokoneeseen nousua."

Silja: "Lennän ensi viikolla koko maan halki edestakaisin 24 tunnissa, joten valmistautuminen on olennaisen tärkeää. Pidän terveellisestä brasilialaisesta ruoasta, jota noudan Ipanema-marketista SoHosta — he ovat vähän kuin ruokaperheeni. Toinen hyvä kikka on ottaa lentokoneeseen mukaan vettä, jossa on muutama tippa tulehdusta ehkäisevää ravintolisää nestemäisessä muodossa. Tweefontein Farm tekee aivan upeita sekoituksia esimerkiksi kurkumasta ja punahatusta. Niitä myydään Manhattanilla Union Squaren Farmer's Marketissa."

Mitä matkakohteita toivomuslistaltasi löytyy?

Silja: "Aiomme matkustaa Italiaan viettämään kuherruskuukautta ja myös Japani on listallamme."

Phil: "Mikä tahansa paikka käy, jossa on Siljalle viehättäviä paikallisia toreja ja minulle viidakkoseikkailuja."

Ihanteellinen terveys on kuin kolmio, jonka kolme sivua – kuntoilu, ravitsemus ja uni – ovat tasapainossa. Furthermore ja DUXIANA tarjoavat yhteistyössä artikkelisarjan, joka auttaa sinua priorisoimaan nämä kolme terveydelle tärkeää osa-aluetta ja voimaan mahdollisimman hyvin. Lue kaikki Furthermoren kanssa toimittamamme artikkelit täältä ja valmistaudu heräämiseen.

Aiheeseen liittyvää