Siirry pääsisältöön

Millainen on hyvä nukkumisasento?

Ainoa tapa saada syvä ja levollinen yöuni on nukkua oikeassa asennossa.  Selkärangan tulee olla luonnollisen mukavassa asennossa ja kehon tulee olla tasaisesti tuettu koko pituudeltaan. Valtaosa markkinoilla myytävistä patjoista pakottaa tekemään kompromisseja näiden molempien tärkeiden ominaisuuksien suhteen.

Jos nukut liian kovalla sängyllä, kehosi tekee työn sängyn sijasta. Olkapäät ja lantio eivät pysty uppoamaan patjaan, vaan ne taipuvat toisiaan kohti, mikä seurauksena selkärankasi kaartuu ja rasittuu. Liian pehmeässä sängyssä kehosi painuu syvälle patjaan, jolloin olkapääsi ja lantiosi puristuvat sisään ja selkärankasi kaartuu.

Kaarevaksi taipunut selkäranka ei aiheuta unen aikana pelkästään nivelille suurta painetta, vaan se voi myös aiheuttaa voimakasta rasitusta alueella, jossa selkärangan alempi nikama yhdistyy lantioon. Tämä voi viime kädessä pahentaa selkäkipua ja jopa aiheuttaa alaselkäkipua.  Sen lisäksi lihaksesi pysyvät jännittyneinä koko yön yrittäessään suojella selkärankaasi. Ne eivät pysty hetkeksikään rentoutumaan ja palautumaan täysin.

Nukkuminen sängyllä, joka ei myötäile ja tue kehoasi tasaisesti, voi aiheuttaa painepisteitä ja häiritä verenkiertoa. Kun verenkierto ja hapen virtaaminen kehossa estyvät, seurauksena voi olla tunnottomuutta ja kihelmöintiä. Lisäksi väsyneet ja kipeät lihakset palautuvat heikommin. Kehosi yrittää jatkuvasti löytää hyvää nukkuma-asentoa ja saada olosi mukavaksi, mikä estää sinua vaipumasta syvään, palauttavan uneen.

DUX-sängyn ainutlaatuinen, tiheä jousitus mukautuu dynaamisesti nukkuvan kehosi muotoihin ja liikkeisiin. Sängyn mullistava jousirakenne on riittävän joustava, jotta olkapäät ja lantio painuvat patjaan, mutta silti tarpeeksi jäntevä, jotta alaselkäsi saa tukea, eikä vajoa liian syvälle patjaan. DUX-sängyssä selkärankasi lepää luonnollisen rennossa asennossa, jotta lihaksesi voivat uudistua ja palautua yön aikana.

Tunne ero

Mikään ei ole parempi tapa kokea DUX-sänky kuin kokeilla sitä itse. Älä jää epäröimään sängyn valinnassa. Etsi lähin myymälä ja kokeile DUX-sänkyä itse.

Etsi liike

Aiheeseen liittyvää