Siirry pääsisältöön

Kungsleden-vaellus, Ruotsi

Kungsleden on yksi maailman upeimmista vaellusreiteistä. Sen varrella voi nähdä huimia kalliojyrkänteitä, loputtomia tunturijonoja ja vaahtoaviksi koskiksi muuttuvia solisevia vuoristopuroja.

Ruotsin ylpeys on Kungsleden, yksi maailman upeimmista vaellusreiteistä, jonka pituus on noin 434 kilometriä. Koko reitin kulkeminen voi olla melkoinen ponnistus, mutta sen voi kulkea myös pätkissä, kun aikaa on vähän. 

Kungsledeniä on tapana kutsua jopa vaeltajan paratiisiksi, englanniksi reittiä kutsutaan nimellä The Kings Trail. Kungsledenin pohjoisosissa on mukavia mökkejä siellä täällä noin päivän kävelymatkan päässä toisistaan. Sen ansiosta on helppo retkeillä kevyesti ja kulkea eteenpäin nopeasti. Jos sinulla on aikaa, voit kulkea reitin myös rauhalliseen tahtiin. Toinen mielenkiintoinen piirre on, että voit pystyttää leirin lähes minne tahansa – niin pienen jäätikön  kupeeseen tunturin rinteelle kuin tunturilammelle tai vuolaana virtaavan joen penkalle.

 

"KEVÄT & SYKSY OVAT UPEAA AIKAA. NIITÄ VOI PITÄÄ PARHAINA AIKOINA MATKUSTAA RUOTSIIN YKSINKERTAISESTI SIKSI, ETTÄ VOIT NAUTTIA HYVÄSTÄ SÄÄSTÄ MUTTA VÄLTTYÄ VÄKIJOUKOILTA JA SILTI KOKEA LÄHES KAIKEN PAITSI KESKIYÖN AURINGON JA REVONTULET ."

- Alex Waltner - ruotsalainen nomadi, Paras aika matkustaa Ruotsiin

Lue lisää Kungsleden-reitistä Göran Wallinin kirjasta  
THE KING OF ALL MOUNTAIN TRAILS! 

Tässä on lisäksi SAS:n Scandinavian traveler-julkaisun interaktiivinen lista 7 UPEASTA VAELLUSREITISTÄ RUOTSISSA.  

Aiheeseen liittyvää