Siirry pääsisältöön

Kovan sängyn myytti

Tiedätkö, miksi sinulle on kerrottu, että kovassa sängyssä nukkuminen on hyväksi? Patjat on aikojen saatossa valmistettu materiaaleista, jotka puristuvat kokoon. Sen takia patja alkoi painua keskeltä kuopalle, mikä pakotti ihmiset nukkumaan selkä mutkalla. Ei siis mikään ihme, että ihmiset alkoivat valittaa selkä- ja niskakipuja. Särkyjen helpottamiseksi heitä kehotettiin laittamaan lauta patjan alle tueksi. Syntyi kovan sängyn myytti.

Siksi monilla patjaa ostavilla on nykyään se harhakäsitys, että kova patja tarkoittaa samaa kuin tukea antava patja. Valitettavasti liian kova sänky pakottaa kehosi mukautumaan patjaan, kun asian pitäisi olla toisinpäin. Kova sänky luo painepisteitä, jotka voivat haitata verenkiertoa. Sen lisäksi kovuus tekee oikean selkärangan asennon löytämisestä lähes mahdotonta.

Liian kova patja ei myötäile hartioita ja lantiota. Siksi se toimii kehoasi vastaan ja saa hartiasi ja lantiosi kääntymään sisäänpäin, jolloin selkärankasi painuu epäluonnolliseen asentoon. Tästä aiheutuva paine voi aiheuttaa voimakasta paineen tunnetta alaselässä, erityisesti lanteiden alueella, jossa selkäranka kohtaa häpyluun.

Liian pehmeä patja ei taas anna riittävää tukea. Kehosi päätyy jälleen roikkuvaan asentoon, jolloin hartiasi ja lantiosi painuvat syvälle patjaan ja selkärankasi taipuu kaarelle. Kuten kovassakin sängyssä, kaareva asento aiheuttaa paineen tunnetta alaselässä ja voi pitää lihaksesi jännittyneenä koko yön niiden yrittäessä suojella selkärankaasi.

Käy pitkäksesi legendaariseen ruotsalaiseen DUX-sänkyyn. Jokaisen DUX-sängyn tavoite on pitää selkäranka suorassa asennossa, joka lievittää selkäkipuja ja jakaa painon tasaisesti antaen samalla veren kiertää esteettä. Jokainen sängyn osa on suunniteltu antamaan hyvä nukkuma-asento. Ihanteellinen nukkuma-asento on mahdollista löytää vain, jos sänky myötäilee kehoasi ja tukee sitä koko pituudeltaan. Silloin selkärankasi lepää luonnollisessa asennossa rennosti kohtisuorassa lantioosi ja hartioihisi nähden. Selkäsi pystyy rentoutumaan täysin ainoastaan silloin, kun selkärankasi lepää tässä asennossa patjan tukemana.

Mitkään kaksi vartalotyyppiä eivät ole samanlaisia. Siksi DUX-sängyssä on useita ominaisuuksia, joiden avulla voit mukauttaa tukitason hartioille, selälle ja jaloille sopivaksi kehosi tyypin, tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan. Kaksi keholtaan erilaista ihmistä pystyy sen ansiosta räätälöimään oman puolensa sänkyä itselleen sopivaksi. Jos tarpeesi muuttuvat ajan mittaan raskauden, vamman tai iän vuoksi, voit mukauttaa sänkysi uusiin tarpeisiisi sopivaksi.

DUX-sängyn omistajana sinun ei tarvitse tinkiä mukavuudesta.

Tunne ero

Mikään ei ole parempi tapa kokea DUX-sänky kuin kokeilla sitä itse. Älä jää epäröimään sängyn valinnassa. Etsi lähin myymälä ja kokeile DUX-sänkyä itse.

Etsi liike

Aiheeseen liittyvää