Siirry pääsisältöön

DUX – ELÄVÄT IKONIT

Pernille Vestin kuratoima näyttely

DUX esittelee Living Icons -näyttelynsä tämän vuoden 3DaysofDesign -tapahtumassa Kööpenhaminassa. Sisustussuunnittelija Pernille Vest on koonnut Living Icons -näyttelyn Bruno Mathssonin ikonisista huonekaluista, ja se on esillä Galleri Mikael Andersenissa.

"The Living Icons -näyttely on kunnianosoitus Bruno Mathssonin ajattomille designklassikoille, jotka hän on suunnitellut DUXille. Living Icons perustuu modernien skandinaavisten suunnittelijoiden esineiden vuorovaikutukseen, joka sekä haastaa että heijastaa Bruno Mathssonin ikonista muotoilua niin muodon kuin materiaalien osalta", kertoo Pernille Vest, näyttelyn sisustussuunnittelija ja kuraattori.

Arkkitehti ja suunnittelija Bruno Mathsson syntyi vuonna 1907 Ruotsin Värnamossa. Hän on suunnittelijana vaikuttanut eniten moderniin ruotsalaiseen huonekalusuunnitteluun. DUX teki 60- ja 70-luvuilla tiivistä yhteistyötä Mathssonin kanssa. Sen tuloksena syntyi useita DUXin ajattomia designklassikoita, kuten nojatuolit ja rahit Ingrid , Jetson , Karin , Karin 73 ja Pernilla 69 sekä sivupöytä Karin.

Bruno Mathsson oli yksi ruotsalaisena modernismina tunnetun tyylin edelläkävijöitä. Hänen huonekalunsa ovat samanlaisia klassikoita kuin hänen tarinansa siitä, miten hän istui lumikinoksessa löytääkseen optimaalisen muodon huonekalulle. Mathssonin lähtökohta kalusteen suunnittelussa oli aina kehon muoto ja istumisen fysiologia – kalusteen ja ihmisen välinen vuorovaikutus.

Kuten hän itse sanoi:

"Mukava istuminen on taidetta, mitä sen ei pitäisi olla. Sen sijaan istuinkalusteet tulee valmistaa niin taidokkaasti, ettei istumisesta tule taidetta."


– BRUNO MATHSSON

LIVING ICONS BY DUX
Galerie Mikael Andersen
Bredgade 63
1260 Kööpenhamina


Näyttely on avoinna 3DaysofDesign-tapahtuman ajan 15.–17. kesäkuuta 2022
Aukioloajat 10.00–17.00

Vieraile 3daysofdesign-tapahtuman sivustolla