Siirry pääsisältöön

Suunnittelijamme

Carl Hansen & Søn

Tanskalaiselle Carl Hansen & Søn -huonekaluvalmistajalle ja DUXille yhteistä ovat käsityö- ja muotoiluperinteet. Yhdessä meillä on ollut mahdollisuus herättää henkiin Børge Mogensenin suunnittelema upea sänky 50-luvun lopulta. Muotoilu ja käsityötaito näkyvät kaikessa aina patjasta puiseen runkoon tehden sängystä niin mukavan, että se on koettava itse.

DUXin tavoin Carl Hansen & Søn on perheomisteinen yritys, jolla on pitkät käsityöläisperinteet. Olemme jo pitkään halunneet tehdä kalusteita talon kaikkiin huoneisiin.  Tämä on ensimmäinen kerta, kun esittelemme sängyn. Sängyn myötä voimme sisustaa myös makuuhuoneita ja kokonaisia hotellihuoneita mallistomme kalusteilla, etenkin Børge Mogensenin mallistolla, mikä on melko ainutlaatuista.

Knud Erik Hansen, Carl Hansen & Sønin toimitusjohtaja

Carl Hansenin tarina

1950-luvulla Børge Mogensen suunnitteli Carl Hansen & Sønille malliston, johon kuului sänky. Tämä lanseeraamaton mallisto löydettiin uudelleen vuonna 2020 tanskalaisen muotoiluyrityksen laajasta arkistosta. Carl Hansen & Søn otti yhteyttä DUXiin ja yhteistyö alkoi. DUX CH18 -patja täydentää sängyn mukavuutta ainutlaatuisella suunnittelullaan. Carl Hansen & Sønin käsityötaito yhdistettynä DUXin mukavuuteen on tehnyt sängystä täydellisen. Sängyssä on monia Børge Mogensenin tunnusomaisia yksityiskohtia, kuten näkyvät ja kauniisti galvanoidut kulmat, jotka vaativat tekijältä suurta tarkkuutta ja huolellista käsityötaitoa.

Børge Mogensen halusi luoda malleja, jotka kestävät sukupolvien ajan. Se näkyy myös sängyssä, jossa on tukeva tammirunko sekä suorakaiteen muotoiset ja lieriömäiset tyynyt, joiden ydinnahkaiset nauhat viimeistelevät muotoilun. DUX-patjassa on erityisesti tätä yhteistyötä varten kehitetty jousisto. Patjaa myydään vain Carl Hansen & Sønin BM0555-mallin kanssa. Sänkyyn on saatavana myös kolme päätysarjaa, minkä ansiosta sitä voi käyttää myös sohvana ja lisävuoteena.

SUUNNITTELIJA Børge Mogensen (1914-1972) oli demokraattisen muotoilun uranuurtaja. Hänet tunnettiin "ihmisten suunnittelijana" – osittain hänen kiehtovan persoonallisuutensa vuoksi, mutta myös siksi, että hän suunnitteli aina laadukkaita huonekaluja, jotka olivat ihmisten saatavilla. Mogensenin demokraattinen muotoilu tunnetaan yksinkertaisista ja käytännöllisistä puuhuonekaluista, joiden estetiikka oli rauhallista ja rakenne vankka, sillä kalusteet oli valmistettu laadukkaista materiaaleista.

Carl Hansen & Sønin suunnittelemat DUX-huonekalut

Muita DUX-suunnittelijoita